Monday, May 17, 2021
Jurnalism corect


Când ar putea fi reluate spectacolele? Lege specială pentru marile festivaluri din România

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 19 mai 2020 Etichete: , , ,

Chiar dacă în România a început un proces treptat de relaxare a restricțiilor, evenimentele mari precum spectacolele, concertele sau festivalurile au rămas în continuare interzise.

Premierul Ludovic Orban a avut, marți, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanții artelor teatrale.

„Consultările premierului Ludovic Orban au continuat astăzi cu reprezentanții artelor teatrale, discuțiile fiind concentrate asupra măsurilor de susținere a domeniului cultural atât în perioada imediată, cât și pe termen mediu și lung.

Preocuparea comună a reprezentanților Guvernului și artelor teatrale este legată de reluarea producțiilor de spectacol (repetițiilor) și a activității culturale, în condiții de siguranță sanitară atât pentru actori și personalul de suport, cât și pentru cetățeni.

Astfel, într-o primă etapă, în funcție de evoluția epidemiologică, va fi analizată reluarea spectacolelor în aer liber cu respectarea normelor de protecție sanitară și de distanțare fizică”, arată un comunicat emis de Guvern.

Spectacolele ar putea fi reluate din 15 iunie în aer liber, cu participarea a maxim 400 de persoane, potrivit unor surse din Guvern, citate de Digi24.

Festivalurile mari, precum „Untold” sau „Electric Castle”, care implică participarea a câteva mii se persoane, ar putea fi interzise printr-o lege specială, până la finalul lunii august.

Ludovic Orban „a afirmat că vor fi menținute formele de sprijin pentru angajații din activitățile care vor rămâne restricționate prin decizii guvernamentale (plata șomajului tehnic), iar în perspectiva reluării activității vor fi decise măsuri active de susținere, prin asigurarea din fonduri bugetare a unei părți din cheltuielile de salarizare pentru angajații care își vor păstra locurile de muncă”.

sursa foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW