Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, vine luni în România. Reuniune trilaterală cu Klaus Iohannis și Maia Sandu

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 31 martie 2023 Etichete: , , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, îl va primi luni, 3 aprilie, la Palatul Cotroceni, pe Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale. De asemenea, șeful statului va găzdui o reuniune trilaterală la care va participa împreună cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și cancelarul Olaf Scholz.

Discuțiile Președintelui Klaus Iohannis cu Cancelarul Olaf Scholz se vor concentra pe dezvoltarea și aprofundarea, în continuare, a cooperării româno-germane în toate domeniile de interes comun. Totodată, se va urmări asigurarea unei coordonări strânse în cadrul UE și NATO.

În planul afacerilor europene, cei doi lideri vor avea un schimb de opinii privind temele de actualitate, cu o atenție specială acordată procesului de aderare a României la spațiul Schengen, măsurile pentru sprijinirea Ucrainei și a Republicii Moldova.

Reuniunea trilaterală pe care o va găzdui Președintele României are ca obiectiv consolidarea sprijinului în toate domeniile pentru asigurarea rezilienței, a stabilității și a securității Republicii Moldova și pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

Discuțiile vor transmite un mesaj clar privind continuarea sprijinului ferm și neabătut din partea partenerilor Chișinăului, în special în condițiile în care Republica Moldova este supusă unor presiuni hibride sistematice, inclusiv unor tentative de subminare a ordinii constituționale.

În cadrul întrevederii va fi discutat, totodată, sprijinul pentru avansarea integrării europene a Republicii Moldova, singura opțiune capabilă să asigure un viitor democratic, prosper și stabil pentru cetățenii săi.

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii