Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Cancelaria prim-ministrului Ciucă, despre eventuala remaniere a ministrului muncii: Nu a fost pus în discuție un astfel de subiect

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 februarie 2022

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, prin intermediul putătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a negat, joi seară, eventuale discuții privind demiterea social-democratului Marius Budăi din funcția de ministru al muncii. 

„În urma apariției unor speculații privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului, purtătorul de cuvânt al Executivului este împuternicit sa facă următoarele clarificări:

Schimbarea unui ministru este responsabilitatea Prim-ministrului și nu a fost pus în discuție un astfel de subiect”, se arată în comunicatul cancelariei prim-ministrului.

Unii dintre liberali, nemulțumiți de Marius Budăi

Precizările cancelariei au survenit după ce surse din cadrul PNL au declarat pentru Mainnews.ro că iau în calcul să ceară partenerilor de la PSD înlocuirea lui Marius Budăi din funcția de ministru al muncii.

În ultimele ieșiri publice Marius Budăi a insistat cu ideea renegocierii Planului Național de Redresare și Reziliență. Prin acest document Guvernul s-a angajat să nu depășească un plafon maxim de 9,4% din PIB alocat pensiilor.

Această prevedere este utilizată de Marius Budăi, dar și de alți lideri ai Partidului Social Democrat, printre care și Marcel Ciolacu, drept scuză pentru deciziile de creștere a pensiilor sub așteptările setate electoratului în timpul campaniei electorale.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/cancelaria-prim-ministrului-ciuca-despre-eventuala-remaniere-a-ministrului-muncii-nu-a-fost-pus-in-discutie-un-astfel-de-subiect/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW