Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Campania electorală s-a încheiat. Nu a fost marcată de nicio dezbatere majoră

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 9 noiembrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Campania electorală s-a încheiat, sâmbătă, la 7:00, potrivit legislației. Candidații la prezidențiale nu mai au voie să continue propaganda, în caz contrar se constituie contravenție și se sancționează cu amendă.

Campania electorală de anul acesta nu a fost marcată de nicio dezbatere între candidați care să ajute românii să ia o decizie în privința votului.

Dan Barna, Theodor Paleologul și Kelemen Hunor au fost, joi, la ultima dezbatere la Europa FM.

„Mă bucur să aud că domnul Paleologu este şi antreprenor în egală măsură. Eu vorbeam despre candidaţii care au şanse şi vor fi preşedinţii României. Eu voi fi acel preşedinte”, a spus Barna.

„Domnule Barna, nu vă supăraţi, lăsaţi cetăţenii să decidă şi nu faceţi dvs. discriminări între candidaţii care contează şi candidaţii care nu contează. Să lăsăm electoratul să decidă. Nu spuneţi dvs. cum va fi”, a venit replica lui Paleologu.

Vineri seară, la Antena 3 au fost Mircea Diaconu, Ramona Bruynseels, Alexandru Cumpănașu și Ninel Peia. Cel mai mult s-a vorbit despre dezvăluirea lui Alexandru Cumpănașu, care susține că a găsit-o pe Luiza Melencu.

În schimb, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, cei mai bine cotați candidați în sondaje, nu s-au confruntat, deși actualul șef al statului a fost chemat de nenumărate ori în fața românilor de către liderul PSD.

„De aici din Teleorman îl invit pe candidatul Iohannis într-o confruntare unu la unu. Suntem obligați să venim în fața românilor și să spunem ce am făcut pentru ei. Și dacă nu îi este frică de o femeie, atunci să accepte această provocare. Dacă nu, să își ia fustă, eu îmi iau pantaloni. Vreau să îi mai spun președintelui Iohannis că decât înalt ca bradul și leneș, mai bine buturuga mica care va răsturna carul mare”, a declarat Dăncilă.

Dan Barna: Iohannis mi-a promis că va participa la o dezbatere cu mine în turul doi

Liderul USR, Dan Barna, a spus că actualul șef al statului i-a promis că se vor confrunta față în față în turul doi al alegerilor prezidențiale.

”Am vorbit deja cu Iohannis, când au fost negocierile pentru Guvernul Orban. Mi-a promis că dacă ajungem în turul II va fi o dezbatere între noi doi. Deci, votați-mă pe mine în primul tur, să scăpăm de PSD și în turul II vom discuta, vom dezbate și atunci vă convingeți”, a spus Dan Barna.

Campania electorală a început pe 12 octombrie și se încheie sâmbătă, 9 noiembrie.

Lista celor 14 candidaţi:

Klaus Iohannis – susţinut de PNL,

Viorica Dăncilă – PSD,

Dan Barna – Alianţa USR-PLUS,

Mircea Diaconu – Alianţa UN OM,

Theodor Paleologu – PMP,

Kelemen Hunor – UDMR,

Cătălin Ivan – Alternativa pentru Demnitatea Naţională,

Ninel Peia – Partidul Neamului Românesc,

Sebastian Popescu – Partidul Noua Românie,

John-Ion Banu – Partidul Naţiunea Română,

Bogdan Stanoevici – independent,

Ramona Bruynseels – Partidul Puterii Umaniste (social-liberal),

Viorel Cataramă – Dreapta Liberală şi

Alexandru Cumpănaşu – independent.

Românii vor putea începe să voteze, duminică, de la ora 7:00. În diaspora procesul electoral se desfășoară deja din noaptea de joi spre vineri.

Peste 18,2 milioane de cetățeni cu drept de vot sunt înscriși în listele electorale permanente, în timp ce în străinătate sunt peste 715.000 de români cu drept de vot.

Sursa foto: ZF

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW