Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Campania de vaccinare se extinde în toată țara: Peste 36.000 de doze vor fi distribuite în toate județele/ 13.596 angajați din sistemul medical au fost vaccinați

By Redactia , in Stirile zilei , at 3 ianuarie 2021

Procesul de vaccinare pentru Etapa I, ce vizează personalul medical, se extinde în toate județele, începând de luni. Duminică a început distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare județ. 

„Începând de mâine, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României. Astfel, vor intra în activitate, la nivel național, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical și personalul din centrele medico-sociale. Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, în cursul acestei zile începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare județ.

Conform instrucțiunilor, direcțiile de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Muncipiului București centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate și îl transmit, până în ora 13.00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparțin.

Centrul regional de stocare pregătește, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solicitărilor/programărilor primite și o distribuie, în consecință, către DSP-uri, respectiv centrele de vaccinare. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului”, transmit autorităţile.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate 354 persoane (prima doză). Au fost înregistrate reacţii adverse minore la două persoane.

În total, numărul celor vaccinaţi a ajuns la 13.596. De la începutul campaniei, au fost înregistrate 37 reacţii adverse, comune și minore, dintre care: – 7 reacții locale cu durere la locul injectării; – 30 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

„În intervalul 31.12.2020 – 02.01.2021, potrivit raportărilor ANMDMR, comunicate astăzi, 3 ianuarie a.c., Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare este de 9 reacții comune și minore, dintre care: – 3 reacții de tip local; – 6 reacții generale.

Facem precizarea că astăzi, 3 ianuarie a.c., programările au vizat personalul medical aflat în ture sau servicii de gardă. De asemenea, menționăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare”, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Sursa foto: George Călin/Inquam Photos

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 83551 additional Info to that Topic: mainnews.ro/campania-de-vaccinare-se-extinde-in-toata-tara-peste-36-000-de-doze-vor-fi-distribuite-in-toate-judetele-13-596-angajati-din-sistemul-medical-au-fost-vaccinati/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW