Thursday, May 2, 2024
Jurnalism corect


Campania de vaccinare împotriva COVID-19: 43.200 de doze din vaccinul AstraZeneca sosesc vineri în România

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 18 martie 2021

O nouă tranșă, de 43.200 de doze din vaccinul produs de AstraZeneca, urmează să ajungă vineri la București pe cale terestră, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, urmând să fie distribuite către centrele regionale existente la nivel național.

Agenția Europeană a Medicamentului este așteptată să prezinte concluziile în ceea ce privește efectele secundare ale vaccinului AstraZeneca din Europa, după ce mai multe state au suspendat temporar administrarea serului.

Suntem în continuare ferm convinşi că avantajele vaccinului AstraZeneca în prevenţia covid-19, cu riscul asociat acestei (boli) de spitalizare şi deces, sunt mai importante decât riscul acestor efecte secundare”, a declarat marți directoarea executivă a EMA, Emer Cooke.

Autoritățile din România au decis, luni seară, să continue vaccinarea cu toate serurile împotriva COVID-19 autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului, inclusiv cu vaccinul produs de AstraZeneca.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *