Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Campania de vaccinare împotriva COVID-19: 12 noi cabinete de vaccinare pentru serul Moderna, deschise de marți

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2021

Marți, 6 aprilie, vor fi deschise 12 cabinete de vaccinare pentru serul produs de Moderna. Aproximativ 5.000 de persoane s-au programat deja pentru imunizare în aceste centre. 

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, anunța că, în total, în România vor fi 89 de fluxuri pentru vaccinul produs de Moderna.

Cabinetele de vaccinare vor fi deschise în următoarele județe: Buzău (1 cabinet), Cluj (2 cabinete), Dolj (1 cabinet), Ialomiţa (2 cabinete), Mureş (1 cabinet), Prahova (1 cabinet), Sălaj (1 cabinet), Teleorman (1 cabinet), Tulcea (2 cabinete).

Până luni la ora 16:00 au fost programate 4.993 de persoane pentru aceste fluxuri.

Cifrele de la ora 16:00 pentru cele 12 fluxuri arată astfel: 8.350 persoane au fost înscris pe lista de aşteptare; 6.159 persoane au fost notificate; 4.993 persoane au fost programate. Prin cele 12 fluxuri vor trece săptămânal peste 5.000 de persoane. Orice cabinet deschis ne ajută să atingem obiectivul pe care ni l-am asumat, iar din luna iunie, aşa cum a precizat dl premier Florin Cîţu, să facem un prim pas spre revenirea la viaţa de dinainte de pandemie. În luna iulie vrem ca rezultatele să ne arate că cel puţin 10 milioane de persoane au fost vaccinate”, a precizat Andrei Baciu, citat de News.ro.

Medicul Valeriu Gheorghiță anunța, pe 30 martie, că pe 6 aprilie vor fi deschise 12 noi fluxuri de vaccinare cu Moderna, în timp ce din 13 aprilie vor fi deschise 144 de noi cabinete pentru serul Pfizer.

„Pe 6 aprilie vom deschide aproximativ 12 cabinete noi pentru administrarea vaccinului produs de compania Moderna. Am reevaluat cantităţile care urmează a fi livrate către România şi putem creşte cu cel puţin 1.000 de persoane vaccinate în fiecare zi din acest tip de vaccin. De asemenea, din 13 aprilie vom deschide 144 de cabinete noi de vaccinare pentru administrarea vaccinului de la compania Pfizer, în condiţiile în care săptămâna precedentă am anunţat un număr de aproximativ 125 de cabinete, deci, practic, reevaluând tranşele de vaccin care urmează să vină, putem să suplimentăm acest număr de cabinete”, a declarat colonelul Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW