Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Camioanele cu carne din România, vandalizate de fermierii din Franța

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 28 ianuarie 2024 Etichete: , ,

Mai multe camioane cu carne exportată din România au fost atacate de fermierii din Franța, după ce acestea au fost prinse în mijlocul protestelor din țară. TIR-urile au fost deviate de la traseu, blocate și vandalizate, chiar sub ochii forțelor de ordine.

Protestele agricultorilor francezi împotriva guvernului s-au intensificat, aceștia blocând drumurile. Fermierii au descărcat camioane cu legume și carne de import, exprimându-și nemulțumirea față de creșterea costurilor și birocrație, solicitând măsuri de protecție.

„Ambasada României la Paris și Consulatele generale al României la Paris, Lyon au contactat de urgență reprezentantul juridic al societății Avicarvil din România, pentru obținerea informațiilor suplimentare cu privire la acest incident produs la data de 24 ianuarie în departamentul Drome din Franța, în urma căruia, spuneau și conducătorii auto, cele două autocamioane care transportau mărfurile societății au fost oprite de către un grup de participanți la protestul agricultorilor, au fost vandalizate, distrugând inclusiv marfa transportată”, a declarat Radu Filip, purtătorul de cuvânt al MAE, cu privire la acest eveniment

Potrivit MAE, autoritățile franceze sunt pregătite să vină în ajutorul cetățenilor români aflați în această situație.

„Au solicitat colegii mei și efectuarea demersurilor specifice, precum și transmiterea documentelor de care societatea românească are nevoie, pentru soluționarea procedurilor administrative în raport cu asiguratorul.

Pot să-i asigur pe cetățenii români care s-au aflat în această situație, că reprezentanțele diplomatice ale României din Franța continuă dialogul cu autoritățile franceze și cu reprezentantul firmei în cauză, tocmai fiind pregătite să acorde asistența consulară conform competențelor legale”, a mai declarat reprezentantul MAE.

 

Foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW