Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Camera Deputaților vrea să cumpere 600 de măști de gaze / Cum argumentează achiziția de peste 250.000 de lei

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 18 aprilie 2022

Camera Deputaților a anunțat luni, 18 aprilie, că plănuiește să cumpere 600 de măști de gaze, evaluate la peste 252.000 de lei. Instituția susține că achiziția este necesară, întrucât echipamentele trebuie reînnoite periodic.

Înlocuirea echipamentelor vechi (ca urmare a depășirii termenului de folosire în condiții optime, impus de producător, precum și a lipsei de pe piață a filtrelor pentru aceste modele) reprezintă o obligație a instituțiile publice, conform legislației în vigoare. Stocul de măști contra gazelor, respectiv cel de cartușe necesare acestora, trebuie reinnoite periodic, conform legislației în vigoare”, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții Camerei Deputaților.

Instituția a precizat că suma publicată în SEAP reprezintă o valoare estimată, iar criteriul de atribuire al contractului este prețul cel mai mic.

Camera Deputaților mai plănuiește să achiziționeze și 360 de piloni de delimitare, cu o valoare estimată de 302.521 de lei, notează Agerpres.

În plus, deputații plănuiesc să își cumpere 192 de calculatoare ce vor fi folosite în activitatea instituției, cu o valoare estimată de 899.000 de lei.

Pe lângă acestea, Camera Deputaților a lansat o licitație în valoare de aproximativ 400.000 de lei pentru a cumpăra servicii de suport tehnic al echipamentelor IT.

Alte 2,8 milioane de lei vor fi folosite pentru lucrările de reparații la porțile de acces din Palatul Parlamentului și în diferite spații.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/camera-deputatilor-vrea-sa-cumpere-600-de-masti-de-gaze-cum-argumenteaza-achizitia-de-peste-250-000-de-lei/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More here to that Topic: mainnews.ro/camera-deputatilor-vrea-sa-cumpere-600-de-masti-de-gaze-cum-argumenteaza-achizitia-de-peste-250-000-de-lei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *