Tuesday, July 5, 2022
Jurnalism corect


Camera Deputaților va începe dezbaterile la proiectul privind certificatul digital la locul de muncă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 noiembrie 2021

Comisiile de specialitate din Camera Deputaților vor demara dezbaterile la proiectul de lege privind instituirea obligativității certificatului verde digital pentru anumite categorii de angajați, a decis luni, 8 noiembrie, Biroul Permanent. 

Conform informațiilor Mainnews.ro, o ședință informală între deputații din Comisia pentru sănătate va avea loc luni, urmând ca joi forul să se reunească pentru a aviza proiectul și pentru a vota eventualele amendamente. Tot în această săptămâna va aviza proiectul și Comisia pentru muncă. Pe 15 noiembrie se vor reuni comisiile sesizate în fond, urmând ca tot săptămâna viitoare proiectul să ajungă la vot final în plen.

Proiect de lege vital pentru stimularea vaccinării

Acest proiect de Lege, printre inițiatorii căruia se află și prim-ministrul interimar, Florin Cîțu, prevede ca accesul la locul de muncă pentru angajații din sistemul de sănătate să fie permis doar pe baza certificatului verde digital al Uniunii Europene.

Prima cameră sesizată, Senatul, a respins săptămâna trecută acest proiect de act normativ, căruia îi fuseseră adăugate mai multe amendamente prin care obligativitatea ar fi fost extinsă pentru toți bugetarii și angajaților din sectorul privat care își desfășoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan. Camera Deputaților este forul decizional în acest caz.

Certificatul COVID se eliberează în următoarele condiții:

– dacă o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete;

– dacă o persoană se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;

– dacă o persoană are un rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW