Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Camera Deputaţilor dezbate luni moţiunea împotriva ministrului Educaţiei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 mai 2020 Etichete: , , ,

Camera Deputaţilor dezbate, luni,  moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie. Moţiunea este intitulată „Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional – PNL a creat România NeEducată” şi este semnată de 93 de deputaţi Pro România şi PSD.

Şedinţa începe la ora 16,00, iar votul va fi dat miercuri.

Pro România şi PSD solicită demisia ministrului Educaţiei, Monica Anisie, acuzând „haos” în domeniu, dar şi „lipsă de viziune şi de strategie, care a făcut ca preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă”.

„Această moţiune este o mică parte a răspunsului nostru la nepăsarea şi incompetenţa dovedite pas cu pas de ministrul Educaţiei şi Cercetării de la preluarea mandatului, culminând cu perioada coronacrizei. Este o mică parte a învăţământului preuniversitar. Nu vrem să detaliem incompetenţa de care ministrul Educaţiei a dat dovadă în ceea ce priveşte învăţământul universitar sau cercetarea. Nici măcar o dată, în ultimii 30 de ani, românii nu au trăit asemenea momente de haos în Educaţie. Lipsa de viziune şi de strategie a făcut ca toţi cei din sistem – preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ – să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă. Astăzi, aici, trebuie să punem capăt acestei crize. Ne bazăm pe demisia doamnei ministru dacă această moţiune trece”, se arată în textul moţiunii simple.

Moțiunea simplă reprezintă poziția unei singure Camere componente a Parlamentului prin care își poate exprima poziția cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări. Moțiunile simple se adoptă cu votul majorității membrilor prezenți. Prim-ministrul nu este obligat să țină cont de votul de la aceste moțiuni.

 

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW