Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Camera Deputaților: Condamnații pentru luare sau dare de mită și trafic de influență nu vor beneficia de „pensie specială”

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 iunie 2020 Etichete: ,

Camera Deputaților a adoptat, marți, în calitate de for decizional, legea care prevede ca persoanele condamnate pentru luare sau dare de mită și trafic de influență să poată beneficia de „pensie specială”. 

Proiectul a fost adoptat în unanimitate.

„Nu beneficiază de pensia de serviciu personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, personalul de specialitate criminalistică şi personalul care ocupă funcţii auxiliare de specialitate criminalistică, precum şi tehnicienii criminalişti din cadrul parchetelor, care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea unei infracţiuni de corupţie dintre cele prevăzute la art. 289-291 din Codul penal (luarea de mită, darea de mită, traficul de influență), dacă infracţiunea a fost săvârşită în calitatea pentru care persoana beneficiază/ar putea beneficia de pensie de serviciu”, prevede proiectul adoptat.

De asemenea, „nu beneficiază de pensia de serviciu militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea unei infracţiuni de corupţie dintre cele prevăzute la art. 289-291 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, dacă infracţiunea a fost săvârşită în calitatea pentru care persoana beneficiază/ar putea beneficia de pensie de serviciu,” mai prevede textul adoptat de parlamentari.

Proiectul de lege va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW