Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Camera Deputaţilor a respins proiectul privind parteneriatul civil. Reacția Asociației Accept

By Redactia , in Stirile zilei , at 28 septembrie 2021 Etichete:

Camera Deputaţilor a respins marţi, 28 septembrie, propunerea legislativă privind parteneriatul civil, cu 229 voturi pentru respingerea proiectului, 57 împotrivă şi 6 abţineri.

PSD și AUR s-au exprimat împotriva parteneriatului civil, parlamentarii USR PLUS au transmis că sunt pentru parteneriatul civil, iar cei de la PNL și-au motivat votul împotrivă evocând alte inițiative care au acelaşi obiect de reglementare și care sunt în aşteptare.

„Mai sunt 3 iniţiative. Strict din această perspectivă tehnică, susţinem respingerea”, a justificat votul împotrivă al liberalilor Gabriel Andronache (PNL).

„USR PLUS este pentru parteneriatul civil. Hai să ne revenim, să fim în UE! De ce să fim codaşii Europei? Dacă vrem să creştem natalitatea, atunci vom reglementa şi parteneriatul civil. USR PLUS este pentru reglementarea parteneriatului civil, pentru că România trebuie să fie o ţară care se dezvoltă”, a declarat deputatul USR PLUS Simina Tulbure.

Cei de la AUR s-au opus vehement propunerii – „Această iniţiativă are scopul de distrugere a familiei tradiţionale. Trebuie să păstrăm familia tradiţională, este copyright-ul nostru”, a susținut deputatul AUR Ilie Alin Coleşa.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Reacția asociației Accept

O reacție nu a întârziat să apară din partea asociației Accept, care a amintit că CEDO trebuie să se pronunțe în cazurile unor familii LGBTI reprezentate de ONG.

„Astăzi Parlamentul României a respins una din cele patru propuneri legislative privind reglementarea parteneriatului civil ca formă de protecție pentru familiile din comunitatea LGBTI. Alte trei propuneri rămân în continuare pe agenda Camerei Deputaților.

Inițiată în 2018, propunerea respinsă astăzi aparține deputatei Oana Bâzgan. PNL a motivat tehnic votul împotrivă, iar PSD și AUR s-au exprimat împotriva parteneriatului civil. Deputații USR Plus și-au exprimat fără echivoc susținerea pentru reglementarea parteneriatului civil și au votat pentru. Salutăm votul de principiu al deputaților USR Plus, și le mulțumim parlamentarilor verticali care votează pentru respectarea drepturilor omului în România.

Cazurile familiilor LGBTI din România reprezentate de ACCEPT sunt pe agenda CEDO și așteaptă deja o decizie, reunite în speța Florin Buhuceanu și Victor Ciobotaru, alături de alte 20 de familii împotriva României. Cele 42 de persoane care au cerut în fața ofițerilor de stare civilă dreptul de a fi înregistrați ca familie prin căsătorie așteaptă cu nerăbdare decizia CEDO, obligatorie pentru România. În Parlament rămâne în continuare propunerea legislativă redactată de CNCD cu sprijinul ACCEPT și în cooperare cu societatea civilă, propunere care va intra în dezbatere ulterior unei hotărâri CEDO”, a transmis asociația după ce deputații au respins propunerea legislativă privind parteneriatul civil.

Foto: Facebook/ Asociatia Accept

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW