Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Camera Deputaților a încuviințat percheziția informatică în cazul fostului președinte PNL Argeș

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 decembrie 2021

Plenul Camerei Deputaților a aprobat luni, 6 decembrie, efectuarea de către Direcția Națională Anticorupție a unei percheziții informatice în cazul deputatului Adrian Miuțescu, fost președinte al PNL Argeș. 

Dintre cei 259 de deputați prezenți, 227 au votat „pentru”, 23 – „contra” iar 9 s-au abținut.

Prezent la ședință, Adrian Miuțescu, cel care pentru șefia PNL l-a sprijinit pe Ludovic Orban, s-a declarat nevinovat, dar i-a îndemnat pe colegii deputați să nu se opună solicitării DNA.

„Nu am venit să spun să votați împotrivă. Nu mă simt vinovat în niciun fel, nu am folosit funcția pentru a obține foloase pentru mine sau alte persoane. Aceste discuții nu fac decât să ne pună pe toți în situația de a fi într-o ipostază de acest gen. Pentru a păstra prestigiul Parlamentului cred că trebuie să votăm pentru. Când mi s-a luat telefonul eu l-am predat, deși puteam spune ca nu îl predau. Am fost și sunt un om corect toata viața mea. Acum două săptămâni mi-am dat demisia din PNL. Sper că justiția să își facă treaba, să fie o justificare corecta în ce se întâmplă și ce va urma”, a afirmat Adrian Miuțescu, în ședința Camerei Deputaților.

Adrian Miuțescu, urmărit penal de DNA

Direcția Națională Anticorupție a început pe 12 noiembrie urmărirea penală împotriva deputatului Adrian Miuțescu, alături de Gelu Tofan, viceprimar al municipiului Pitești și președintele organizației municipale a PNL, Cristian Mitrofan, vicepreședinte al organizației locale, dar și Ovidiu Chiru, comisar superior la Protecția Consumatorului Argeș.

Potrivit DNA, în perioada aprilie – iulie 2021, Adrian Miuțescu, și-ar fi folosit influența și autoritate de președinte al PNL Argeș pe lângă conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului pentru a determina numirea lui Ovidiu Chiru și a unei alte persoane în funcții de conducere la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș, în condițiile în care postul vizat de Chiru fusese ocupat prin concurs de o altă persoană.

În aceeași manieră, arată anchetatorii, Miuțescu ar fi procedat pentru numirea unei persoane într-o funcție de conducere la Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia și de mutare a sediului Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia de la Ploiești la Pitești.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW