Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Camera cu corpuri delicte a Poliției Capitalei, arsă într-un incendiu/Se fac cercetări pentru distrugere din culpă

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 3 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Mai multe bunuri confiscate de Poliție în anchetele penale au ars în urma unui incendiu care a cuprins luni seară o clădire cu cinci etaje de lângă Maternitatea Giulești, în Sectorul 6. În imobilul afectat de flăcări se afla și camera cu corpuri delicte a Poliţiei Capitale, informează Poliția Română. 

Potrivit sursei citate,  depozitul afectat are o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați, iar pentru stingerea focului pompierii au intervenit cu cel puțin zece autospeciale, operațiunea fiind îngreunată de lipsa hidranților. Cauza incendiului nu a fost stabilită de anchetatori. Se fac cercetări pentru distrugere din culpă.

„Din  primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul există doar la subsolul clădirii, în aproximativ 50% din suprafața acestuia, fiind afectate anumite camere, fără a se cunoaște, la acest moment, cauza probabilă a focarului”, a precizat Poliția Capitalei.

Ce se afla în camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei, care a ars într-un incendiu

În spațiul afectat de incendiu erau păstrate bunurile ridicate de către structurile de Poliție din Capitală.

Conform polițistilor, au ars:

-=țigări

articole îmbrăcăminte, încălțăminte, textile și accesorii vestimentare

-biciclete, triciclete, trotinete

produse agrement (jucării, articole sportive etc)

alcool

-scule, unelte și obiecte folosite la săvârșirea infracțiunilor

-arme albe (cuțite, săbii, arcuri)

-telefoane

-laptopuri

motociclete

-scutere

-dezinfectant

-produse cosmetice, parfumuri

-componente PC

Depozitul se află în administrarea Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București și are o suprafață de aproximativ 1.200 de metri pătrați, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București plătind doar o parte din utilități.

Poliția Capitalei spune că locația în care s-a produs incendiul  are asigurată paza umană la intrarea în curte, precum si puncte fixe, unul dintre punctele fixe fiind amplasat lângă depozit.

Depozitul este asigurat cu sistem de supraveghere video gestionat de către DGPMB, același depozit având și supraveghere video asigurată de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice.

„Paza și serviciile în ceea ce privește protocolul de protecție și stingere a incendiilor este asigurat de către locatorul spațiului, iar Direcția Generală de Poliție a Municipiului București achita aceste servicii”, explică Poliția Capitalei.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW