Tuesday, January 19, 2021
Jurnalism corect


Călin Popescu Tăriceanu vrea suspendarea președintelui Klaus Iohannis

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 23 august 2020 Etichete: ,

Aflat în situația de a-și putea vedea formațiunea în afara viitorului Legislativ, Călin Popescu Tăriceanu încearcă pe cât posibil să puncteze la capitolul imagine. Liderul ALDE a relansat duminică seară tema suspendării președintelui Klaus Iohannis pe motiv că „încalcă sistematic Constituţia”, cu toate că PSD nu susține această idee.

„Eu sunt foarte încurcat, nu înţeleg de ce preşedintele PSD, domnul Ciolacu, chiar cu câteva zile înainte de Congres, a spus foarte clar şi răspicat că problema suspendării preşedintelui se exclude din discuţie. În condiţiile în care preşedintele încalcă sistematic Constituţia, el fiind de fapt un biet agent electoral pentru PNL, dar într-un mod vizibil, deranjant, nu respectă rolul consfinţit de Constituţie de moderator, de factor de echilibru. El atacă partidul de opoziţie denumit PSD şi toată Opoziţia o face iresponsabilă şi cântă în strun PNL. Acesta nu e preşedintele României, acesta este agentul electoral denumit Iohannis”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la România TV, citat de News.ro.

Totodată, Tăriceanu l-a învinuit pe șeful statului de faptul că poartă discuții cu membrii Guvernului.

„Al doilea lucru – văd că cheamă Guvernul la Cotroceni. Am experienţă patru ani de premier, era preşedinte Băsescu, care şi el voia să fie un preşedinte autoritar, dar niciodată nu m-am dus cu miniştrii la Cotroceni, să ne cheme la ordine. Nu există aşa ceva. Preşedintele nu este şeful Guvernului. Autoritatea care controlează Guvernul este numai Parlamentul”, a adăugat Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, soluția care s-ar impune pentru ceea ce el consideră a fi „încălcări ale Constituției” este suspendare președintelui Klaus Iohannis, ceea ce ar declanșa automat un referendum de demitere.

„Acestea sunt motive suficiente pentru ca preşedintele să fie pus la punct. Nu există altă măsură intermediară de sancţionare a preşedintelui. În Constituţie nu avem un alt instrument decât procedura suspendării. Dacă procedura suspendării i se spune clar şi răspicat preşedintelui că este exclusă, atunci sigur preşedintele o să se suie şi pe masă să joace ţonţoriu, că nu îi ajunge ceea ce face public, prin ieşirile în spaţiul televizat. Aici mi se pare o chestiune care trebuie avută serios în vedere. Nu pot să trec cu vederea aceste derapaje grave constituţionale ale preşedintelui. Ele trebuiesc sancţionate. Să fie clar şi vorbesc în felul acesta, spunând vorba românească – cine are urechi să audă şi de o parte şi de alta”, a afirmat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu candidează pentru funcția de primar al Capitalei în speranța de a-și revitaliza partidul, care a obținut 4,11% la Alegerile Europarlamentare, iar în cele mai recente sondaje este creditat sub pragul electoral de 5%.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW