Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Călin Georgescu, numit președinte de onoare al AUR. Simion: Vom intra în turul 2 la alegerile prezidențiale / Dacian Cioloș: Asta e ceea ce ne aduce Rusia

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 ianuarie 2022

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că noul președinte de onoare al partidului va fi Călin Georgescu. Liderul AUR, George Simion, a precizat că Georgescu ar putea fi propunerea partidului pentru alegerile prezidențiale din anul 2024, în timp ce Dacian Cioloș, liderul USR, susține că, prin această numire, s-ar vedea influențele Federației Ruse în politica internă.

Cu siguranță AUR va intra în turul 2 la alegerile prezidențiale cu al său candidat. Și eu cred că avem o șansă bună de a câștiga fotoliul de președinte al României. Cine va fi candidatul din partea AUR vom vedea. Domnul Călin Georgescu este un om foarte capabil”, a declarat George Simion, luni seară, la Antena 3.

Principalul lider al opoziției, Dacian Cioloș, a insinuat că, prin numirea lui Călin Georgescu în funcția de președinte de onoare al AUR, s-ar observa influențele Federației Ruse în politica internă a României.

Vedem agresivitatea Rusiei sau agresivitatea lui Putin, intenția lui de a folosi toate mjloace pentru a destabiliza Uniunea Europeană și a slăbi încrederea liderilor din UE. O face pe față, o face ascuns, nu mai departe, dați-mi voie, vedem AUR, partidul care iată, are un președinte de onoare declarat pro-rus, asta e ceea ce ne aduce Rusia și ceea ce aduce tensiunea în România”, a declarat marți Dacian Cioloș, în cadrul unei declarații de presă susținută la finalul ședinței conducerii USR.

Președintele USR a precizat că autoritățile ar trebui să se sesizeze pentru a face lumină în cazul acuzațiilor legate de o posibilă finanțare a Federației Ruse în ceea ce privește AUR.

Vedem declarațiile pe care le fac, această alegere a unui președinte de onoare care are poziții declarate, pro-ruse. E important ca cetățenii să vadă ce se ascunde în spatele acestei blane de oaie, oameni care se îngrijesc de săraci, de cei nevoiași, dar care știu să provoace conflicte, să fie agresivi și violenți și care se miră când această violență se întoarce împotriva lor(…)Cine seamănă vânt, culege furtună”, a precizat liderul USR.

Cine este Călin Georgescu

Călin Georgescu a fost director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă, în perioada 1997-2013. În 2013 a devenit preşedinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma.

A mai fost secretar general în Ministerul Mediului și director al Directiei Organizații Economice Internaționale în Ministerul Afacerilor Externe. În presă, numele său a mai apărut ca reprezentant al Programului Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

Georgescu a fost propunerea AUR pentru funcția de prim-ministru în cadrul consultărilor convocate de președintele Klaus Iohannis pe parcursul anilor 2020 și 2021.

Președintele de onoare al partidului a avut, în ultima perioadă, o serie de ieșiri controversate în spațiul public. În noiembrie 2020, de exemplu, în cadrul unui clip video postat pe pagina de Facebook „Premierul Nostru”, acesta susținea că legionarii Corneliu Zelea Codreanu și Mareșalul Ion Antonescu sunt eroi naționali.

„Cel care luptă pentru Dumnezeu şi neam nu va fi învins niciodată. Neamul românesc, niciodată, nu a trăit prin sclavi, ci a trăit prin Ştefan cel Mare, prin Mihai Viteazul, prin Horia, prin Avram Iancu, prin Cuza, prin Kogălniceanu, prin Corneliu Zelea Codreanu, prin Mareşalul Ion Antonescu şi mulţi, mulţi alţi eroi, prin ei a trăit istoria naţională, prin ei vorbeşte şi a vorbit istoria naţională şi nu prin lachei de serviciu ai puterilor globaliste care astăzi conduc România vremelnic”, declara Călin Georgescu, începând cu minutul 1:30.

Totodată, Sputnik a făcut o selecție, în aprilie 2021, a unor declarații făcute de Călin Georgescu despre conflictul de la granița Ucrainei cu Federația Rusă.

Complexul militar industrial american este interesat să împingă către un conflict – și vor fi ajutați naționaliștii extremiști din zonă(…)România nu poate ignora așa ceva, numai că nu este pregătită cu absolut nimic. Șansa României este înțelepciunea rusească”, susținea Călin Georgescu, în cadrul interviului citat de Sputnik.

Sursă foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW