Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Calendarul învestirii Guvernului Orban 2: Miniștrii vor fi audiați în perioada 17-19 februarie/ Votul în plen va avea loc pe 24 februarie

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 11 februarie 2020 Etichete: , ,

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului s-au reunit, marți, pentru a stabili programul audierii propunerilor de miniștri în comisiile de specialitate și al votării Guvernului Orban 2.

Astfel, potrivit deciziei BPR ale Parlamentului, audierile miniștrilor în comisii vor avea loc în zilele de 17, 18 și 19 februarie, iar votul în plen va avea loc pe 24 februarie, la ora 16:00.

„Birourile permanente reunite dominate de o majoritate PSD au stabilit un calendar pentru procedura de învestire a Guvernului. Conform acestui calendar, audierile miniștrilor se vor desfășura săptămâna viitoare, pe 17,18 și 19, urmând ca votul în plenul camerelor reunite pentru învestirea Guvernului să se desfășoare luni, 24, ora 16.00. E un calendar prin care evident se respectă regulamentul”, a declarat, marți, premierul desemnat.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a depus luni la Parlament lista noului Cabinet, care cuprinde aceiași miniștri ca în Guvernul anterior, precum și programul de guvernare, în care se regăsesc mai multe modificări.

„Conducerea PNL a aprobat în unanimitate componenţa Cabinetului, pe care o voi prezenta în calitate de premier desemnat de către preşedintele Klaus Iohannis şi, de asemenea, conducerea PNL a aprobat în unanimitate programul de guvernare care reprezintă o actualizare a programului de guvernare în baza căruia a fost învestit Guvernul pe care îl conduc de la data de 4 noiembrie. Guvernul va avea aceeaşi componenţă”, a precizat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al liberalilor.

Ulterior, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat că programul audierii miniștrilor și programul votului Guvernului Orban II vor fi stabilite marți în BPR ale Parlamentului.

„Mâine (marţi – n.r.) va fi convocat Biroul permanent reunit şi se va face programul de audieri şi programul votului. Vom respecta litera legii, a Constituţiei şi Regulamentul plenurilor reunite cu privire la desemnarea primului-ministru. Chiar dacă este o mascaradă, noi ne menţinem consecvenţi şi vom respecta legea”, a declarat Ciolacu, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW