Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


Calea ferată București-Giurgiu: Porr a finalizat proiectarea podului de la Grădiștea. Când vor începe lucrările

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 august 2021

Lucrările de reconstrucție a podului feroviar de la Grădiștea, esențial pentru redeschiderea circulației feroviare între București și Giurgiu, sunt pe cale să înceapă, după ce firma austriacă Porr Construct a finalizat proiectul tehnic, acesta fiind în faza de aprobare la Cosiliul Tehnico-Economic al CFR SA. 

Conform informațiilor furnizate de CFR SA la solicitarea Mainnews.ro, firma austriacă va demara spre finalul lunii august primele lucrări de demolare, desființare și alte lucrările conexe. Lucrările propriu-zise vor începe după parcurgerea etapelor birocratice de avizare a proiectului tehnic, emitere a autorizației de construire, precum și a ordinului de începere a lucrărilor.

Termenul pentru efectuarea lucrărilor este 2 ani, iar o lună este rezervată pentru verificări și teste. Asta înseamnă că dacă termenele contractuale vor fi respectate, trenul între București și Giurgiu va putea circula până la finele anului 2023. Perioada de garanție a lucrărilor este de 5 ani.

Valoarea contractului este de 472 milioane de lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile și bugetul de stat.

Conform informațiilor oferite de pasionații de infrastructură care au vizitat recent zona în care va fi construit noul pod, firma austriacă deja a adus în zonă angajați pentru a ecologiza întreaga zonă și pentru a lucra la organizarea de șantier.

Vechiul pod s-a prăbușit în urmă cu 16 ani

Podul de la Grădiștea s-a prăbușit la inundațiile din 2005. Presa a scris la vremea respectivă că prăbușirea podului feroviar a fost cauzată că în albia râului Argeș s-au făcut excavații.

Potrivit Club Feroviar, lipsa acestui pod lungește semnificativ distanța pe calea ferată dintre București și Giurgiu, trenurile fiind obligate să ocolească prin localitatea Videle, traseul fiind 118 km, în loc de 74 km, dacă s-ar circula pe ruta inițială.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW