Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Cadru medical infectat cu Covid-19 la Spitalul Județean Târgu Mureș/ Peste 50 de angajați ai unității medicale au fost plasați în izolare

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2020 Etichete: ,

Un cadru medical de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a fost infectat cu coronavirus. Peste 50 de angajați ai unității sanitare au intrat în autoizolare la domiciliu.

Potrivit unui comunicat de presă al unității medicale, contacții asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personal-medico sanitar, nu fac obiectul testării.

„Urmare a confirmării pozitive cu Covid-19 a unui cadru medical din Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, începând din data de 4 aprilie 51 de persoane din rândul personalului medico-sanitar și auxiliar au intrat în autoizolare la domiciliu, pentru siguranța tuturor.

Conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19), contacții asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personal medico-sanitar, nu fac obiectul testării. În acest caz, se recomandă auto-izolare la domiciliu 14 zile de la ultimul contact, aceștia testându-se la apariția simptomatologiei, în decurs de 14 zile de la ultimul contact”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, atât personalul medical intrat în autoizolare, cât și cadrul medical depistat cu coronavirus, se află în stare bună.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW