Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


Cadrele medicale din România care tratează italienii bolnavi de coronavirus, lăudate de președintele Comisiei Europene: Aceasta este solidaritatea UE în acțiune

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a postat un mesaj pe contul său de Twitter prin care laudă acțiunea medicilor și asistentelor din România care au mers în Italia pentru a ajuta sistemul medical italian în lupta pentru combaterea virusului Covid-19.

„Doctori și asistente din România tratează pacienți de coronavirus în Italia pentru a ajuta familia Uniunii Europene. Aceasta este #SolidaritateaUE în acțiune. #MaiputerniciÎmpreună”, a transmis președintele Comisiei Europene pe Twitter.

O echipă formată din 14 cadre medicale a plecat marți către Italia, ca parte a sprijinului oferit de România pentru cel mai grav afectat stat european de pandemia de COVID-19. Prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat necesitatea solidarității între statelor membre UE pentru combaterea pandemiei

„Misiunea înseamnă un semn de solidaritate, ma bucur enorm ca avem aceasta echipă generoasă care își asuma aceasta misiune importanta. Este un semn ca suntem alături de Italia care este cea mai grea încercată tara din UE. Acest gest arată că exista solidaritate europeana iar țările din UE au capacitatea de a se uni și de găsi împreună soluții pentru combaterea epidemiei”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, va acționa la Spitalul din Lecco, din regiunea Lombardia, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19.

Aeronava militară de tip Spartan a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu patru medici și asistenți medicali la bord. La Timişoara, unde aeronava va face escală, se vor îmbarca încă 10 membri ai echipei medicale, care este însoțită de un ofițer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW