Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


CAB a decis: Andrei Tinu nu revine în funcția de președinte al Autorității pentru Cetățenie / Ana Birchall: Sper ca DNA să avanseze cu ancheta

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 19 mai 2020 Etichete: , ,

Secția de contencios administrativ de la Curtea de Apel București a respins solicitarea lui Andrei Tinu de suspendare a demiterii din funcția de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, funcție cu rang de secretar de stat.

După această decizie a instanței procesul intentat de Andrei Tinu va urma judecarea pe fond.

Prim-minstrul Ludovic Orban l-a destituit la finalul lunii martie pe Andrei Tinu din funcția de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie.

Andrei Tinu fusese anterior eliberat din funcție în baza unei hotărâri a premierului Ludovic Orban în data de 11 decembrie 2019 și repus la 14 ianuarie, în urma unei decizii judecătorești.

Suspiciunile de corupție din instituția condusă de președintele Andrei Tinu și vicepreședinții Varol Amet și Sorin Marius Bozgan au fost confirmate de Corpul de control al ministrului Justiției, trimis de fostul ministru al Justiției, Ana Birchall. În această cauză Parchetul General a deschis un dosar penal, trimis ulterior la DNA.

Ana Birchall: Sper ca DNA să avanseze cu ancheta

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, s-a arătat încântat de această decizie a instanței și a ținut să sublinieze că ancheta penală în cazul foștilor șefi de la Autoritatea pentru Cetățenie a pornit de la un raport al corpului de control.

„În aceste condiții, înteleg că saptămâna trecută, cu o fețișoară abătută, Andrei cel Mic (!), își strângea cu meticulozitate lucrușoarele din fostul său birou (o broscuță, o mașinută, o medalie scrisă în limba rusă, etc.), ca să plece…. Unde să plece? Unde o vedea cu ochii! Această saga penibila s-a încheiat. Sunt mulțumită că în mandatul meu au fost realizate lucruri care au fost confirmate inclusiv de următorul Guvern, precum și de o instanță de judecată…Sper ca și Bozgan să urmeze aceeași cale… sprâncenată. Și mai sper ca DNA să avanseze cu ancheta, în baza aceluiași Raport al corpului de control, fiind suspiciuni de comitere a unor fapte grave, în ceea ce privește acordarea cetățeniei române, așa cum dealtfel am și sesizat prin semnătura mea,” a scris Ana Birchall pe Facebook.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/cab-a-decis-andrei-tinu-nu-revine-in-functia-de-director-la-autoritatea-pentru-cetatenie-ana-birchall-sper-ca-dna-sa-avanseze-cu-ancheta/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *