Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Bursele internaționale, cele mai mari pierderi de după criza financiară / BVB, pierderi pe linie

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 februarie 2020 Etichete: , ,

Piețele bursiere din întreaga lume au înregistrat pierderi de 6000 de miliarde de dolari, în contextul în care vineri, 28 februarie, 57 de state au înregistrat pacienți cu coronavirus. Bursa de Valori București (BVB) s-a depreciat cu 4,62%.

Piețele de capital asiatice, primele care au deschis ședințele de tranzacționare au înregistrat pierderi masive, în condițiile în care, pe acest continent sunt cele mai multe cazuri de coronavirus. Bursa din Hong Kong, Hang Seng Index, a pierdut 2,42%, iar bursa de la Tokio, Nikkei 225, 3,67%.

Nici în Europa situația nu a fost mai bună. Principalele piețe de capital au fost pe roșu la finalul ședinței de tranzacționare de vineri. Bursa de la Frankfurt, cea mai mare din Europa, a închis pe minus cu 3,86%. Cele mai afectate companii listate la Frankfurt au fost Deutsche Bank și Deutsche Post, informează Bloomberg.
La Londra, FTSE 100 Index, care a ajuns la valoarea din anul 2018, ședința de tranzacționare de vineri s-a închis cu un deficit de 3,18%. Deloc surprinzător, în contextul anulării călătoriilor, una dintre cele mai mari pierderi a înregistrat-o International Consolidated Airlines Group, compania care deține British Airways (-8.42%).

În Statele Unite, pe Wall Street, Dow Jones a pierdut vineri 2%, iar Nasdaq 0.84%, iar S&P 500 s-a depreciat cu 1,31%. Compania aeronautică Boeing înregistrează cea mai mare pierdere (-4,94%), în condițiile în care se confruntă și cu blocarea comenzilor pentru avionul Boeing 737 Max, după ce două astfel de aparate de zbor s-au prăbușit din cauze tehnice.

BVB rămâne sensibilă la fluctuațiile internaționale

Bursa de Valori București (BVB) s-a încadrat în tendința înregistrată pe marile piețe de tranzacționare externe, indicele BET s-a diminuat, vineri, cu 4,62%. De remarcat aici principalele companii listate, care au suferit pierderi importante: Fondul Proprietatea (-3.79), Banca Transilvania (-5.07) și OMV Petrom (-7,67).

 

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW