Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Bursă de studiu pentru studenți egală cu salariul net al unui profesor debutant/Propunerea Ministerului Educației

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 21 septembrie 2023 Etichete: , , ,

Ministerul Educaţiei a pus, joi, 21 septembrie, în consultare publică proiectul de Ordin privind aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin financiar de la bugetul de stat pentru studenţii şi cursanţii din învăţământul superior de stat, învăţământ cu frecvenţă.

Astfel, oficialii Ministerului Educației  propun  acordarea unei burse de studiu pentru licenţă didactică cu dublă specializare, respectiv pentru masterat didactic, egală cu salariul net al unui profesor debutant, acordarea de burse de excelenţă olimpică I/internaţională studenţilor din cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat înmatriculaţi în anul I care au obţinut premiile I, II sau III la olimpiadele şcolare internaţionale, dar şi oferirea  unei burse pentru susţinerea învăţământului dual, se arată în documentul pus în consultare publică.

Propunerile enumerate mai sus nu sunt, însă, singurele pe care le pot lua universitățile.  Potrivit Ministerului Educației, instituţiile de învăţământ superior de stat pot stabili proceduri interne pentru acordarea de sprijin financiar studenţilor cu rezultate deosebite, pentru participarea la conferinţe sau publicarea de articole ştiinţifice.

Începând cu anul școlar 2023-2024, salariul unui profesor debutant va fi de 3157 de lei, menționează Ministerul Educației.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW