Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Bulgaria insistă asupra aderării complete la Spațiul Schengen

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 13 decembrie 2023 Etichete: , ,

În cadrul unei întâlniri cu omologii săi din Austria și România, ministrul bulgar al Afacerilor Interne, Kalin Stoianov, a subliniat că Bulgaria insistă asupra unei aderări complete la Spațiul Schengen, acoperind libera circulație nu doar în cazul călătoriilor aeriene, conform informațiilor furnizate de agenția de presă bulgară BTA, preluate de Agerpres.

Declarația a fost făcută marți prin intermediul biroului de presă al Ministerului de Interne de la Sofia. Cei trei miniștri s-au întâlnit luni la Kranj, Slovenia, în cadrul conferinței ministeriale Forumul Salzburg.

„Bulgaria şi România au îndeplinit toate criteriile pentru apartenenţa completă la Schengen, iar rezultatele ultimei misiuni în Bulgaria efectuate de experţi ai statelor membre, inclusiv Austria şi Olanda, au dovedit din nou acest lucru”.

Ministerul a informat că între cele trei țări au loc discuții intense, progresele sunt înregistrate, iar dialogul va continua. Ministrul Stoianov a susținut că includerea Bulgariei și României în Spațiul Schengen va consolida zona fără frontiere și va îmbunătăți funcționarea acesteia. El a subliniat că Bulgaria deja contribuie la securitatea în Spațiul Schengen prin implementarea unor măsuri și a tuturor instrumentelor disponibile pentru un control eficient la frontiere și pentru cooperarea în domeniul polițienesc.

Bulgaria depune eforturi semnificative în combaterea traficului ilegal de persoane și a grupărilor de trafic cu ființe umane. De asemenea, țara sprijină inițiativele legislative recent publicate de Comisia Europeană pentru consolidarea rolului Europol și armonizarea sancțiunilor în cazul traficului cu ființe umane, conform comunicatului emis de Ministerul de Interne.

FOTO: Parlamentul European

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW