Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Buletin de București: Fratele unui director din Primăria Sectorului 4, contracte de peste 600.000 de euro cu administrația locală

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 ianuarie 2024

În ultimii șase ani, din conturile mai multor instituții din Sectorul 4 au plecat, pentru mentenanță IT, aproape 620 de mii de euro către o firmă cu doi angajați. Aceasta este deținută de Marius Bîrdac, fratele unui „protejat“ al primarului Daniel Băluță, cu putere de decizie în administrația locală a Sectorului 4 – Cristian Bîrdac – dezvăluie o investigație realizată de Buletin de București.

Majoritatea contractelor primite de la instituțiile din Sectorul 4, arată sursa citată, au fost pentru mentenanță și asistență tehnică IT, însă, la nevoie, compania s-a adaptat și altor tipuri de servicii. De exemplu, în timpul pandemiei de COVID-19 a vândut dezinfectanți unei direcții din același sector şi indicatoare rutiere unei alte instituţii.

Potrivit sursei citate, primul contract public a venit de la Direcția de Mobilitate Urbană Sector 4, la două luni după ce fratele patronului Airdom Serv SRL, Cristian Bîrdac, a devenit director adjunct al instituției. Contractul a fost încheiat în august 2018 pentru „Mentenață și administrare IT“ și a avut o valoare de peste 15.000 de euro.

„Protestatarii de la 10 august meritau mitraliați“

Numele lui Cristian Bîrdac a devenit cunoscut la nivel național, după ce în seara  protestului „10 August” a scris pe Facebook un mesaj public în care susținea, printre altele, că protestatarii de la acea vreme „trebuiau mitraliați, nu stropiți cu apă“.

Câteva zile mai târziu, Daniel Băluță declara pentru G4Media că i-a cerut demisia lui Cristian Bîrdac din funcția de director adjunct al Direcției de Mobilitate Urbană Sector 4. Cu toate acestea, Bîrdac a rămas în funcție.

Cristian Bîrdac, demis din nou? 

A două zi după ce reporterii Buletin de București au transmis mai multe întrebări biroului de presă al Primăriei Sectorului 4 cu privire la situația descoperită și au cerut oficial și un punct de vedere directorului Bârdac, Daniel Băluță a trimis Corpul de Control la Direcția de Mobilitate Urbană Sector 4.

Concluziile preliminare ale inspectorilor din primărie au fost că directorul Cristian Bîrdac trebuie să fie demis, iar contractele în derulare dintre instituțiile din Sectorul 4 și Aridom Serv trebuie încheiate „de îndată“.

Întreaga investigație poate fi citită pe Buletin de București.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW