Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Budăi: PNL secretizează hoţia Unifarm / Comisia parlamentară de anchetă va trimite întrebări premierului Orban – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 7 iulie 2020 Etichete: , , ,

Preşedintele comisiei parlamentare de anchetă privind achiziţiile şi gestionarea stării de urgenţă, Marius Budăi, a anunţat că Guvernul va fi solicitat să prezinte componenţa Grupului pentru Comunicare Strategică şi cine răspunde pentru situaţiile în care sunt comunicate cifre eronate. Fostul ministru al Muncii acuză PNL că „secretizează hoţia la Unifarm”.

„Vom solicita Guvernului să ne prezinte clar componenţa Grupului pentru Comunicare Strategică şi cine răspunde pentru eventualitatea unor situaţii de comunicare eronată către public şi mass-media. Am observat ieri (luni – n.r.) o încercare hilară din partea directorului Unifarm, să spună că nu poate răspunde acestor solicitări, invocând secretul comercial. Iată că această situaţia nu va mai putea fi invocată în relaţia cu comisia parlamentară. E o încercare proastă din partea lui Orban şi PNL, am putea spune că PNL secretizează hoţia la Unifarm. Am observat ieri (luni – n.r.) în Parlament că domnul Orban nu a dorit să comunice dacă are sau nu legături cu acea doamna care a propus şpaga către Unifarm. De această dată, comisia le va adresa domnului Orban în scris şi va fi obligat să răspundă la intrebări, dacă a intervenit să rezilieze contractul cu acele măşti proaste, dacă a avut cunoştinţă despre ce se întâmplă la Unifarm.(…)Vom solicita Guvernului, prin corespondenţă, să ne spună de la acea informare NATO până în prezent care au fost paşii dumnealor de asigurare a stocurile şi de sprijin al autorităţilor publice locale. În final vreau să fac un apel către societatea civilă pentru acele persoane care îşi doresc să comunice cu comisia, mă refer la cetăţenii intraţi în ţară, careantinaţi, chiar dacă era asimptomaci sau în izolare”, a afirmat Marius Budăi, marţi, la Parlament, la finalul şedinţei comisiei de anchetă.

Fostul ministru al Muncii a mai anunţat că îi va invita la dezbatere pe medicii care au lucrat în această perioadă la Spitalul Judeţean Suceava

„Ne interesează şi cazul din Suceava. Vom invita la dezbatere, fie online, fie în Parlament, medici implicaţi acolo în acel război cu pandemia şi vom vrea şi noi să auzim şi să prezentăm diploma de doctor a domnului preşedinte Flutur de la Suceava”, a mai spus Marius Budăi.

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW