Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Bucureștiul va avea un nou depozit ecologic pentru deșeuri / Clotilde Armand: Criza din Sectorul 1 se poate repeta oricând în alte sectoare

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 14 iulie 2021

Capitala va avea un nou depozit ecologic pentru deșeuri nepericuloase, a anunțat Clotilde Armand, la finalul întâlnirii de miercuri, la care au participat, printre alții, Tanczos Barna, ministrul Mediului, Alin Stoica, prefectul Capitalei, Nicușor Dan, primarul Capitalei, și primarii de sector. 

În cadrul întâlnirii, s-a convenit înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor București.

În cadrul asociaței ne propunem demararea de urgență a proiectelor de înființare a unui nou depozit ecologic pentru deșeuri nepericuloase ce va deservi Bucureștiului, precum și a unor stații de tratare a deșeurilor”, a anunțat Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 a precizat că principala groapă de gunoi din București a fost închisă.

Primăria Municipiului București a găsit alt operator și trebuie actulizate condițiile de operare. Sectorul 1 este direct afectat din această cauză. Criza din Sectorul 1 se poate repeta oricând în alte sectoare și nu cred că își dorește nimeni asta”, a adăugat edilul.

Clotilde Armand a făcut un apel către operatorii de salubrizare, sortare și tratare a deșeurilor să nu șantajeze autoritățile publice.

Vedeți pe străzile din București foarte mult gunoi provenind din construcții sau șantiere care nu este ridicat, coșuri de gunoi stradale pline. Chiar dacă acest lucru este interzis de regulamentul de salubrizare unii operatori aleg să fie mai presus de lege(…)Este un moment critic pe care îl vom putea depăși împreună”, a precizat primarul Sectorului 1.

Până când noul depozit ecologic pentru deșeuri va fi construit, autoritățile iau în calcul depozitarea deșeurilor în județele din preajma Capitalei, potrivit prefectului Alin Stoica.

S-a discutat acest lucru pentru că Bucureştiul are o situaţie particulară să se permită şi cu siguranţă se va face acest lucru – depozitarea deşeurilor să fie şi în altă parte decât pe raza a unităţii administrativ teritoriale. Asta înseamnă că vor fi soluţii pentru depozitarea deşeurilor şi în altă parte, în judeţele limitrofe sau în colaborare cu Ilfov”, a declarat Alin Stoica.

Sursă foto: Facebook / Clotilde Armand

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW