Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Bucureștiul a depășit 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Masca devine obligatorie în toate spațiile publice, restaurantele închide iar școlile intră în scenariul roșu

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 octombrie 2020

În București masca ar trebui să devină obligatorie în toate spațiile publice iar activitatea suspendată în restaurante, teatre, cinematografe și săli de jocuri de noroc, după ce rata de incidență a cazurilor de COVID-19 înregistrate în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3 la mia de locuitori. De asemenea, școlile ar putea intra în scenariul roșu, ceea ce înseamnă că orele se vor desfășura exclusiv online.

Prefectul Capitalei Gheorghe Cojocaru a declarat pentru Edupedu.ro că convoca în termen de 48 de ore Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, în cadrul căruia vor fi luate deciziile finale cu privire la măsurile care se vor institui.

În același timp, foarte aproape de atingerea pragului de 3 cazuri la mia de locuitori sunt județele Vâlcea (2,97) și Alba (2,86).

Măsuri care s-ar putea impune conform hotărârii CNSU dacă rata de incidență în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori

– Se consideră necesară instituirea obligației purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

– Activitatea cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă.

– Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.

– Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

– Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/bucurestiul-a-depasit-3-cazuri-la-mia-de-locuitori-in-ultimele-14-zile-masca-devine-obligatorie-in-toate-spatiile-publice-restaurantele-se-inchid-iar-scolile-intra-in-scenariul-rosu/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/bucurestiul-a-depasit-3-cazuri-la-mia-de-locuitori-in-ultimele-14-zile-masca-devine-obligatorie-in-toate-spatiile-publice-restaurantele-se-inchid-iar-scolile-intra-in-scenariul-rosu/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *