Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


București – în topul Forbes al destinațiilor de călătorie pentru 2023

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 ianuarie 2023 Etichete: , , ,

Celebra revistă americană Forbes a realizat un top al destinațiilor de călătorie recomandate pentru anul 2023, în care se regăsesc Mauritius, Madeira, Corsica, Ljubljana, dar și București. În total sunt 50 de țări, orașe, insule și regiuni.

Deși nu este nici pe departe un loc perfect, sunt o mulțime de lucruri de făcut și de vizitat în București, fapt remarcat și de jurnaliștii revistei Forbes, care remarcă numeroasele restaurante, cafenele, muzee, dar și prețurile extrem de accesibile.

„Fiind capitala României, nu ducem lipsă de lucruri de făcut în București. Orașul găzduiește nenumărate cafenele și restaurante, cum ar fi pitorescul Carul cu Bere. Puteți admira istoria bogată a orașului vizitând Palatul Parlamentului sau unul dintre numeroasele muzee. Sau, dacă o evadare de weekend este mai degrabă pe placul tău, evadează din centrul aglomerat al orașului și vezi castelele uimitoare din Sinaia, apoi vizitează frumosul Brașov. Bucureștiul este accesibil, mai ales pentru o capitală europeană”, afirmă jurnaliștii Forbes.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în primele 6 luni ale anului 2022 aproximativ 600.000 de turiști străini au vizitat România, de trei ori mai mulți decât în perioada similară a anului 2021.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW