Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Undă verde la semnarea contractului pentru ultima secțiune rămasă fără constructor din Autostrada Sibiu – Pitești

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 iulie 2022

Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere poate să încheie contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 Cornetu – Tigveni (37,4 km) a autostrăzii Sibiu – Pitești cu asocierea dintre WeBuild (fosta Astaldi) și firma românească Trancrad, după ce CNSC a respins joi, 7 iulie, contestația depusă de Strabag. 

Valoarea ofertei este de 5,32 miliarde lei fără TVA. Finanțarea proiectului este asigurată din fonduri europene nerambursabile și bugetul de stat.

Oferta asocierii cuprinde un termen de 12 luni pentru proiectare, respectiv 45 luni pentru execuția lucrărilor. Prin urmare, șoseaua de mare viteză ar trebui să fie gata peste aproximativ 5 ani, adică în a doua jumătate a anului 2027. 

Principalele lucrări de artă:

– 95 de poduri și pasaje

– Tunelul Poiana cu două galerii independente în lungime de 1,7 km/ galerie

– Nod rutier Cornetu și Nod rutier Văleni

– Ecoduct în zona localității Călinești

Autostrada București – Nădlac

Începută înainte de Revoluție prin construirea segmentului între București și Pitești, Autostrada A1 București – Nădlac are în prezent două mari „găuri”. Este vorba despre Sibiu – Pitești, respectiv o porțiune de circa 9 km din care 2 km de tunel pe lotul 2 al segmentului Lugoj – Deva.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de peste 122,11 de km este împărțită în cinci secțiuni:

Secțiunea 1: Contract în derulare cu Porr Construct din Austria. Avansul lucrărilor a ajuns la 70%. Există premise pentru inaugurare în 2022.

Secțiunea 2: CNAIR a semnat contractul cu asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret – Cengiz Insaat din Turcia. Termenul de realizare prevăzut este de 18 luni pentru proiectare și 50 de luni execuție. Nu a fost încă emis ordinul de începere a activităților de proiectare.

Secțiunea 3: CNAIR trebuie să semneze contractul cu asocierea WeBuild – Trancrad câștigătoarea licitației.

Secțiunea 4: În noiembrie 2021 a fost semnat contractul cu Porr Construct. Termenul este de 16 luni perioada de proiectare și 44 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Secțiunea 5: WeBuid a început lucrările în septembrie 2021, stadiul actual fiind de 10,1%. Termenul de execuție este de 4 ani.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW