Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Scutea și Bologa, scoși din joc de Cătălin Predoiu. Ministrul Justiției îi propune pe Marius Voineag și Alex Florența la șefia DNA și Parchetului General

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 27 februarie 2023 Etichete: , , ,

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat luni, 27 februarie, propunerile pentru funcțiile de Procuror General al României și de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. Actualii conducători ai celor două parchete au fost scoși din joc, fiind propuși Alex Florența pentru Parchetul General și Marius Voineag pentru DNA.

Predoiu a transmis că propunerile au fost formulate în baza „experienței și expertizei profesionale, dosarelor soluționate, rezultatelor anterioare obținute pe parcursul carierei”.

Totodată, ministrul a mai precizat că rezultatele obținute în timpul mandatelor de procuror-șef DNA și Procuror General al României au reprezentat un criteriu, dar care nu a fost „absolutizat”.

Este esențială necesitatea pentru fiecare dintre unitățile de parchet de a fi conduse și reprezentate de un procuror a cărui competență și expertiză profesională au fost deja demonstrate prin rezultate certe și notabile, prin dosarele complexe instrumentate în carieră, de un lider care dispune de o viziune clară privind misiunea instituției conduse, capacitatea de a explica și formula corect această misiune prin raportare în primă și ultimă ratio la lege, capacitatea de a genera și potența o cultură instituțională a profesionalismului și legalității, care cunoaște resursele fiecărei instituții și cum le poate aloca mai eficient, proiectează linii de dezvoltare a capacității instituționale și de sporire a eficienței instituției conduse, dispune de curajul și capacitatea de a moderniza și sofistica acțiunea acesteia, de a mobiliza și perfecționa colectivul de procurori, potrivit competențelor prezente și posibil viitoare prevăzute de lege, în raport de strategiile aplicabile domeniului de incidență cu acțiunea instituțională, de riscurile prezente și de perspectivă pentru societate reprezentate de dinamica accelerată a fenomenul criminologic, nu în ultimul rând, de nevoia de coerență de ansamblu a acțiunii Ministerului Public, PÎCCJ, DNA și DIICOT”, se arată în comunicatul transmis de Cătălin Predoiu.

Din punct de vedere procedural, candidații propuși de Ministerul Justiției vor fi intervievați de Consiliul Superior al Magistraturii.

Ulterior, propunerile, avizate de CSM, vor fi avansate președintelui Klaus Iohannis.

Sursă foto: Redacția

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW