Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


BREAKING România intră în Schengen în martie 2024 pe cale aeriană și maritimă SURSE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 27 decembrie 2023

O decizie a fost luată la nivelul Consiliului Uniunii Europene privind aderarea României la Spațiul Schengen în martie 2024 cu porturile și aeroporturile, potrivit surselor Main News. Perspectiva pentru terestru este anul 2025. Decizia va fi confirmată zilele viitoare printr-un vot al reuniunii Coreper, formată din reprezentanții permanenți adjuncți ai fiecărei țări membre UE. 

Guvernul austriac a anunțat oficial, prin vocea ministrului de interne, Gerhard Karnen, flexibilizarea poziției privind aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen. Dacă până acum se opunea total oricărei extinderi a spațiului de liberă circulație la nivel european, executivul de la Viena a transmis în prima jumătate a lunii decembrie că ar accepta includerea celor două țări cu frontierele aeriene, însă a pus anumite condiții pentru ca acest lucru să se întâmple.

Karner a solicitat o protecție mai strictă a frontierelor externe, precum și readmisia solicitanților de azil care vin în Austria prin România și Bulgaria. Mai mult, ministrul austriac de interne a spus că a transmis Comisiei Europene „condiții clare” care trebuie puse în aplicare. În mod concret, Karner dorește triplarea poliției de frontieră și o modernizare tehnică a poliției de frontieră, în special la frontierele bulgaro-turce și româno-sârbe.

Sursa foto: Parlamentul European

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW