Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


BREAKING România a anunțat aliații NATO că îl propune pe Klaus Iohannis în funcția de secretar-general al alianței

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 22 februarie 2024

România a anunțat în mod oficial aliații NATO l-a propus pe președintele Klaus Iohannis în funcția de secretar-general al alianței. Informația a fost publicată de către jurnalista Jennifer Jacobs, corespondent Bloomberg la Casa Albă. 

Klaus Iohannis nu și-a ascuns niciodată interesul de a prelua o funcție importantă, după terminarea mandatului de președinte al României. El a mai fost vehiculat că ar putea prelua funcția de președinte al Consiliului European, dar și pe cea de secretar general al NATO.

Potrivit G4Media.ro, premierul olandez în exercițiu, Mark Rutte, care este considerat favorit pentru a-l înlocui pe Jens Stoltenberg la șefia NATO, nu poate strânge suficiente voturi din cauza opoziției din partea aliaților de pe frontul estic, precum Bulgaria, Ungaria, Turcia și România.

Guvernul nu neagă

Întrebat la finalul ședinței de Guvern despre această informație, purtătorul de cuvânt al instituției, Mihai Constantin, nu a negat o asemenea posibilitate, fără a oferi însă alte detalii.

„Este o dezvoltare a unui subiect chiar în această după-amiaza. Este un subiect de interes nu numai în România evident, dar în clipa de față nu am datele necesare. Nu cred că fiecare membru NATO trebuie sa facă o nominalizare pentru secretariatul general. La nivel de NATO, din ce știu, deciziile se iau in unanimitate. Sunt discuții politice care nu se pripesc, mai ales ca vorbim despre aceasta funcție, mai ales în contextul pe care îl trăim. O să vedem, dacă vom avea informații publice despre asta cu siguranță le vom putea comunica”, a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW