Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a murit / Ducele de Edinburgh avea 99 de ani

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 aprilie 2021

Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit vineri, a anunțat Familia Regală, pe Facebook. Ducele de Edinburgh a încetat din viață la vârsta de 99 de ani.

Majestatea Sa Regina a anunțat moartea soțului său mult prea iubit, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Ducele de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor. Familia Regală îl va comemora alături de ceilalți oameni de pe glob, este anunțul Familiei Regale Britanice.

Prințul Philip s-a născut pe insula grecească Corfu, pe 10 iunie 1921. S-a căsătorit cu Prințesa Elisabeta în anul 1947, cu 5 ani înainte de a deveni Regina Marii Britanii și a fost cel mai longeviv consort în istoria regalității britanice.

Gândurile noastre se îndreaptă către Familia Regală și Majestatea Sa. Prințul Philip a fost o figură publică extrem de respectată. Majestatea Sa a afirmat că Națiunea Britanică îi datorează mult Ducelui de Edinburgh. Îi mulțumim, ca națiune și ca regat, pentru viața extraordinară și pentru munca sa”, este mesajul premierului Marii Britanii, Boris Johnson.

Pe gardul Palatului Buckingham din Londra a fost atașat anunțul privind moartea Prințului Philip.

Familia Regală a României a transmis un mesaj în memoria Prințului Philip.

Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg. Consortul Suveranei britanice a încetat din viață în această dimineață la Castelul Windsor”, este mesajul Familiei Regale a României.

Viața Prințului Philip în poze

(Prințul Philip – singurul copil al Prințului Andrew al Greciei și Prințesei Alice de Battenberg – Sursă: BBC/ GettyImages-Alamy)

(Prințul Philip – Căsătorit cu Prințesa Elisabeta la 1947 – Sursă: BBC / PA)

(Prințul Philip și Regina Elisabeta au avut patru copii – Edward, Andrew, Anne și Charles – Poză făcută în anii 1960 – Sursă: BBC)

(Prințul Philip și Regina Elisabeta – iunie 2013 – Cea de-a 60a aniversare din momentul în care a fost încoronată Regina Elisabeta – Sursă: BBC / PA Media)

(Prințul Philip – Sursă BBC / PA Media)

Sursă foto: Facebook / The Royal Family

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *