Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Previziuni sumbre de la Ministerul Sănătății: Posibil să avem mai mult de 25.000 de cazuri

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 decembrie 2021

Valul 5 al pandemiei COVID-19 va afecta grav România, arată prognoza realizată de Institutul Național de Sănătate, prezentată miercuri, 29 decembrie, de directorul INSP, Adriana Pistol.

Situația pandemiei în România se va înrăutăți în următoarele săptămâni, pe fondul ratei de vaccinare scăzute la categoriile de persoane vulnerabile, dar și a unui număr redus de persoane care au efectuat doza booster, a arătat Adriana Pistol.

„Există anumite vulnerabilități: 60% din populația vulnerabilă nu este vaccinată, doar 25% dintre persoanele vaccinate cu schema completă au efectuat doza booster, nerespectarea măsurilor de carantină de către un procent important din populație, întârzierea aprobării certificatului COVID. Avem o populație numeroasă care se poate îmbolnăvi. În plus, avem o probabilitate foarte mare de răspândire a tulpinii OMICRON”, a declarat Adriana Pistol, într-o conferință de presă susținută la sediul Ministerului Sănătății.

Prognoză: Peste 25.000 de cazuri

Calculele realizare de experții INSP arată că în perioada imediat următoare, pe fondul răspândirii variantei OMICRON, numărul de noi infectări va depăși 25.000.

„Previziunile noastre arată că maximul atins în valul anterior să fie atins mult mai repede. Este posibil să avem mai mult de 25.000 de cazuri. Dacă certificatul COVID ar fi introdus, creșterea numărului de cazuri ar fi mult mai lină”, a subliniat Adriana Pistol. Este posibil ca la jumătatea lunii ianuarie OMICRON să depășească 50% dintre celelalte tulpini secvențiate. Capacitatea sistemului sanitar va fi suprasolicitată”

În paranteză fie spus, în valurile precedente prognozele INSP s-au dovedit a fi mult prea optimiste.

DOCUMENT Scenariile privind evoluția pandemiei 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW