Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Nicolae Ciucă va renunța la mandatul de prim-ministru desemnat – SURSE

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 1 noiembrie 2021

Nicolae Ciucă, prim-ministrul desemnat de președintele Klaus Iohannis, își va depune mandatul pentru formarea guvernului, după ce nu a reușit să găsească susținere parlamentară pentru a fi învestit, au declarat surse politice pentru Mainnews.ro.

La ora 20:00 liderii Partidului Național Liberal se vor reuni într-o ședință a Biroul Executiv Naţional pentru a pune la punct o nouă strategie în vederea învestirii unui guvern. Potrivit surselor Mainnews.ro, liberalii agreează acum varianta refacerii coaliției de guvernare alături de USR, în fruntea executivului urmând să fie, cel mai probabil, Nicolae Ciucă. Retragerea acestuia ar fi acum necesară pentru a da liberalilor timp de negocieri.

O un alt scenariu luat în calcul de liberali este ca Lucian Bode să fie desemnat prim-ministru, însă nu e clar dacă și cei de la USR ar fi de acord cu un asemenea nume.

Pe 21 octombrie, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat să formeze guvernul pe deputatul liberal Nicolae Ciucă, general în rezervă al Armatei Române. Mandatul de negociere oferit de conducerea PNL a fost doar pentru un guvern minoritar, însă USR a refuzat categoric să-și dea votul în aceste condiții iar liderii PSD, după ce au tatonat ideea, au sfârșit prin a condiționa învestirea de primirea anumitor portofolii în Guvern.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW