Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING NEWS Tribunalul București a decis suspendarea grevei angajaților STB și reluarea activității

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 ianuarie 2022

Tribunalul București a decis joi, 20 ianuarie, suspendarea acțiunii de protest a angajaților Societății de Transport București, cea care a paralizat transportul public, astfel încât aceștia trebuie să își reia activitatea. 

Aceeași instanță este chemată vineri, 21 ianuarie, de Primăria Capitalei să se pronunțe și asupra legalității protestului.

Decizia este extrem de importantă pentru că dă posibilitatea conducerii STB să impună sancțiuni angajaților care nu se prezintă la serviciu, protestul nefiind un temei.

Locuitorii Capitalei care depind de transportul public au trebuit să ajungă, joi dimineață, la serviciu sau la școală, ori unde aveau nevoie să ajungă cu taxiul, trotineta electrică sau chiar pe jos, după ce circulația transportului public a fost suspendată din cauza unui protest al angajaților. Aceștia din urmă solicită majorarea salariilor, dar și demiterea din funcție a directorului interimar al companiei, Adrian Criț.

Pe de altă parte, primarul Nicușor Dan a susține că acțiunea este ilegală, dar și faptul că în spatele acesteia se află Partidul Social Democrat, prin intermediul lui Vasile Petrariu, liderul sindicatului reprezentativ și consilier general PSD.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *