Tuesday, February 27, 2024
Jurnalism corect


BREAKING NEWS România expulzează 10 „diplomați” ruși

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2022

România a decis marți, 5 aprilie, expulzare a 10 persoane din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, raliindu-se astfel altor state europene care au decis același lucru, ca urmare a crimelor comise de armata rusă în Ucraina. 

„Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, aceste elemente au fost comunicate părții ruse marți, 5 aprilie, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice.

„Cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei”, se mai arată în comunicatul diplomației române.

Potrivit unei centralizări făcute de AFP, de la declanșarea invaziei în Ucraina, statele membre ale Uniunii Europene au expulzat peste 230 de persoane din cadrul misiunilor diplomatice ale Federației Ruse, lor adăugându-se și cei 10 „diplomați” expulzați de România. Germania a expulzat 40 de „diplomați”, Franța – 35, Italia – 30, Spania – 25, Danemarca – 15 „ofițeri de informații”, iar Bulgaria – 12.

Și Regatul Unit a trimis acasă 30 de „diplomați” ruși.

Sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW