Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Numărul cazurilor de coronavirus din România a ajuns la 11 / Două adolescente, depistate pozitiv

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 7 martie 2020 Etichete: , ,

Sâmbătă au fost confirmate încă două cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Numărul total al cetățenilor români care au contactat Covid-19 ajunge astfel la 11. 

Este vorba despre o tânără de 15 ani din Timișoara și o fată de 16 ani din Hunedoara.

Tânăra de 15 ani din Timișoara este colegă de liceu cu ceilalți doi adolescenți de 16 ani depistați recent cu coronavirus. Aceștia studiază în clase diferite.

Fata s-a prezentat, joi, la Spitalul de copii din Timișoara, prezentând febră și tuse. I-au fost recoltate probe, iar rezultatele venite de la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara au indicat prezența coronavirusului.  Tânăra nu mai are febră, starea acesteia fiind ameliorată.

Cursurile instituției de învățământ din Timișoara sunt suspendate până pe 11 martie. Urmează ca luni comitetul județean pentru situații de urgență să decidă să suspende cursurile pentru două săptămâni.

Al doilea caz de coronavirus a fost confirmat la o tânără de 16 ani din Hunedoara fiica bărbatului de 40 de ani care a fost vineri depistat pozitiv. Tânăra este asimptomatică și va fi internată la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

Din cele 11 cazuri confirmate pe teritoriul României, trei au fost declarate vindecate.

Starea de sănătate a celor opt pacienți infectați

Cele opt persoane infectate sunt internate în continuare în centre medicale din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova.

Tinerii în vârstă de 16 ani internați la Timișoara și pacientul internat la Craiova nu prezintă simptome și au o stare generală bună.

Pacienții internați la Cluj-Napoca și Iași prezintă stare de sănătate ameliorată față de momentul internării, fără febră.

809 probe prelevate

În total, la nivelul întregii țări, au fost prelevate și analizate 809 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de coronavirus.  Dintre acestea, 798 au avut rezultate negative.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW