Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING NEWS Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Tribunalul București i-a respins cererea de eliberare condiționată

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 27 mai 2021

Tribunalul București a respins, joi, cererea formulată de Liviu Dragnea de eliberare din închisoare. Instanța a decis că fostul președinte al PSD va putea solicita din nou să fie pus în liberate după data de 27 august 2021. 

Decizia este definitivă.

„Respinge contestația formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu ca nefondata
Admite contestația formulata de PICCJ -DNA împotriva sentinței, pe care o desființează în parte, în sensul că propunerea sau cererea de liberare condiționată va putea fi reînnoita după 27.08.2021.
Definitivă”, se arată în minuta instanței.

Liviu Dragnea a fost condamnat pe 27 mai 2019 la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Dragnea, trimis în judecată într-un alt dosar

Chiar dacă va fi pus în libertate până la finele acestui an, zilele lui Liviu Dragnea în libertate ar putea fi numărate. Pe 17 mai, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fostul lider PSD într-un dosar privind vizita sa în SUA sub acuzațiile de trafic de influență și folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii de foloase necuvenite. 

Potrivit DNA, în perioada ianuarie 2017 – mai 2017, Liviu Dragnea ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, foloase necuvenite pentru sine și pentru partid, constând în:

– asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a președintelui SUA, din perioada 17 – 21 ianuarie 2017, desfășurate la Washington D.C (S.U.A), în baza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 dolari, acces obținut prin intermediul unui om politic și de afaceri american, vicepreședinte al Comitetului Prezidențial de Inaugurare,

– asigurarea, cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri, a unor servicii de lobby și consultanță politică în valoare de 30.000 USD, în favoarea partidului din care făcea parte. Banii respectivi ar fi fost plătiți, în luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul în insulele Virgine Britanice și conturi bancare în Cipru, (controlată de omul de afaceri român cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri).

Liviu Dragnea este cercetat penal de DNA și în dosarul „Tel Drum”, despre care procurorul șef, Crin Bologa, a afirmat că ar putea fi trimis în judecată în următoarele luni.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *