Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


BREAKING NEWS Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu să formeze un nou Guvern

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 26 februarie 2020 Etichete: , ,

În urma consultărilor de la Palatul Cotroceni la care au participat reprezentanții tuturor partidelor parlamentare, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că persoana desemnată să formeze o nouă echipă guvernamentală este Florin Cîțu.

Înainte de a anunța premierul desemnat, Klaus Iohannis a făcut o recapitulare a ceea ce s-a întâmplat, din punctul său de vedere, în ultima perioadă de timp.

„Am încheiat consultările cu partidele și cred că e bine să recapitulăm pe scurt de ce am ajuns la consultări. PNL a constituit un guvern și s-a apucat de lucruri importante pentru a veni mai aproape de cetățean. PSD s-a opus vehement reformelor promovate de guvernul Orban.

Surpriză neplăcută: PSD a început să tergiverseze procedurile în Parlament și au trecut cele 15 zile în care trebuia să se facă un vot și am intrat în riscul unui blocaj total. Pentru a-l depăși, premierul Orban și-a depus mandatul. Noi nu dorim să blocăm România”, a declarat Klaus Iohannis.

Florin Cîțu, premier desemnat

După consultări, am decis să fac o desemnare pentru a mișca lucrurile ca să nu ne blocăm politic Azi am decis să desemneze pentru poziția de premier pe domnul Vasile-Florin Cîțu”, a anunțat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți seara, că premierul desemnat Ludovic Orban și-a depus mandatul.

„În această seară, domnul Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat. Motivația e simplă și clară: regulamentul activităților comune din Parlament prevede un termen de 15 zile în care să se pronunțe camerele reunite asupra propunerii de guvern. Cele 15 zile s-au epuizat fără să se fi votat”, a declarat Iohannis.

Iohannis: Nu doar că nu aș avea ce să-i reproșez lui Ludovic Orban, chiar aș avea pentru ce să îl laud

Întrebat dacă are ce să îi reproșeze lui Ludovic Orban, președintele Klaus Iohannis a menționat că este foarte mulțumit de munca depusă de fostul premier, ci nu doar că nu ar avea ce să îi reproșeze, chiar ar avea pentru ce să îl laude.

„ Sunt foarte mulțumit de munca depusă de Ludovic Orban în calitate de premier, după aceea în calitate de premier interimar. Acest Guvern a reușit să facă într-un termen foarte scurt lucruri care au fost absolut necesare pentru țară, mă gândesc doar la bugetul pe 2020, la reglementări foarte importante în multe domenii, la chestiuni care tot au fost amânate de guvernele dinainte.

Nu doar că nu aș avea ce să-i reproșez, chiar aș avea pentru ce să îl laud. Iar procedura în Parlament nu s-a blocat pentru că Ludovic Orban a făcut sau nu a făcut ceva anume, pentru că el a făcut ce trebuie, însă întreg blocajul s-a produs din cauza PSD ului, care mai întâi au tras de timp cu audierile miniștrilor, după care termenul la care s-a pus votul pentru învestitură a fost termenul maximal admis în regulamentul activităților comune ale celor două Camere.

S-a văzut clar intenția de a bloca acest demers. PSD-ul a încercat să blocheze acest demers. Pentru a debloca acest demers, Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat. România nu are nevoie de blocare, are nevoie să meargă înainte, nu avem nevoie de astfel de blocaje”, a menționat șeful statului.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW