Thursday, December 1, 2022
Jurnalism corect


BREAKING Giorgiana Hosu a demisionat din funcția de șef DIICOT, după condamnarea soțului său

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 24 septembrie 2020 Etichete: , ,

Giorgiana Hosu a demisionat din funcția de șef al DIICOT, după ce soțul său a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Carpatica. 

Procurorul a demisionat din fruntea DIICOT la scurt timp după ce soțul său, Dan Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul Carpatica.

Amchetatorii îl acuză că ar fi ajutat-o pe Angela Toncescu, pe atunci membru în consiliul de administrație al Carpatica Asig Sibiu, să obțină decizii favorabile de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Decizia fostei șefe DIICOT a fost comunicată de Ministerul Justiției.

Ministrul Justiţiei a avut astăzi o întrevedere cu doamna Elena Giorgiana Hosu, Procuror Şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism și doamna Oana Daniela Pâțu, Procurorul Şef Adjunct al Direcției.

În cadrul întrevederii, Ministrul Justiției a fost informat de doamna Elena Giorgiana Hosu de decizia sa de a demisiona din funcția de Procuror Șef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum și despre faptul că decizia a fost deîndată înaintată de dna Procuror Șef al Direcției către CSM Secția pentru Procurori.

Demisia procurorului şef DIICOT a fost motivată de preocuparea de a proteja credibilitatea instituţiei şi a avut la bază un context cu care nu a avut vreo legătură şi din cauze care nu îi sunt imputabile.

Conducerea DIICOT va fi asigurată în continuare de către Procurorul Şef Adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâțu, în conformitate cu prevederile legale.

Ministrul Justiţiei va susţine în continuare activitatea DIICOT, în limita competenţelor sale, solicitând tuturor procurorilor să îşi continue fără oprire sau rezerve activităţile profesionale din cadrul dosarelor pe care le instrumentează.

Activitatea DIICOT este de o importanţă crucială în combaterea criminalităţii. Ministrul Justiţiei îşi exprimă încrederea în procurorii DIICOT că vor continua cu rezultate palpabile nobila misiune pe care şi-au asumat-o”, conform unui comunicat emis de MJ.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW