Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


BREAKING NEWS: Gigi Becali și nepotul său, urmăriți penal de DNA pentru spălare de bani

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 19 noiembrie 2019 Etichete: ,

DNA a dispus urmărirea penală față de Gigi Becali și  nepotul său, Vasile Geambazi, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, pentru niște presupuse fapte săvârșite în perioada 2014-2019.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus extinderea urmăririi penale față de două persoane, oameni de afaceri, pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare a banilor, fapte presupus a fi săvârșite în perioada 2014-2019″, transmite DNA.

În aceași cauză a fost dispusă și continuarea urmăririi penale față de un un evaluator desemnat de A.N.R.P, fiind suspect de de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, cu consecințe deosebit de grave.

Gigi Becali și nepotul său sunt implicați într-un dosar de spălare de bani într-o afacere cu un teren de 21,75 hectare, de lângă București, care  care făcea obiectul unui dosar de despăgubire la A.N.R.P.

„Evaluatorul desemnat de A.N.R.P. ar fi întocmit un raport de evaluare cu încălcarea legii 247/2005, prin care un teren de 21,75 ha situat în apropiere de mun. București, care făcea obiectul unui dosar de despăgubire la A.N.R.P., ar fi fost supraevaluat cu suma de 184.819.120 lei, sumă reprezentând un folos necuvenit în beneficiul celor doi oameni de afaceri.

Cunoscând că despăgubirea a fost stabilită în urma supraevaluării frauduloase, cei doi oameni de afaceri ar fi disimulat proprietatea și dreptul de dispoziție asupra despăgubirii. De asemenea, prin multiple transferuri succesive, intercalate și reciproce, cei doi oameni de afaceri ar fi efectuat o serie de operațiuni bancare, în perioada 2014-2019, în scopul separării și ascunderii sumei de originea ilicită. Aceștia ar fi folosit cea mai mare parte a sumei provenind din supraevaluarea frauduloasă pentru capitalizarea unor societăți comerciale și ar fi dobândit o parte importantă a sumei prin retrageri de numerar”, transmit procurorii anticorupție.

Celor trei persoane li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală de suspect.

Context

Gigi Becali s-a prezentat marți dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a fi audiat. Tot la sediul DNA s-a prezentat și nepotul acestuia, Vasile Geambazi.

La ieșirea din sediul DNA, nepotul lui Gigi Becali, Vasile Geambazi, a declarat că acuzațiile din dosar sunt de spălare de bani, menționând că „dacă statul român are bani negri înseamnă că am spălat banii negri(…)Dacă erau bani negri la Ministerul de Finanțe i-oi fi spălat”.

 

Știre în curs de actualizare

sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW