Wednesday, December 8, 2021
Jurnalism corect


BREAKING NEWS Două noi cazuri de coronavirus în România

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 februarie 2020 Etichete: , ,

Două noi cazuri de coronavirus în România au fost confirmate. Este vorba despre un bărbat, 45 de ani, din județul Maramureș și o femeie, 38 de ani, din Timișoara.

Într-o declarație de presă, vineri, 28 februarie, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a confirmat alte două cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

”Putem să vă anunțăm că avem două noi cazuri de coronavirus pozitiv. Este vorba de un bărbat din Maramureș, de 45 de ani, care vine din afara zonelor din Italia carantinate. Se întoarce în țara pe 25 februarie fiind bolnav în Italia. A mers la medic. I s-a prescris un tratament simptomatic și a plecat acasă. A ajuns în România având febră. S-a prezentat la spital în Maramureș, unde a primit un tratament simptpomatic. Prezentând un grad de insuficiență respiratorie, este transferat la Centrul de boli infecțioase Cluj. Astăzi a venit confirmarea de infectare cu coronavirus.”

”Cel de-al doilea caz, este al unei femei de 38 de ani din Timișoara care pe 17 februarie merge o zi la Bergamo. Se întoarce , iar pe 25 februarie, prezintă un prim semn de subfebrilitate, cu o stare generală alterată. Se prezintă la spital pe 27 februarie pentru o evaluare, neprezentând simptomatologie, i se face o testare, i se dă un tratament, i se face o testare, i se dă un tratament și merge acasă în izolare. Astăzi, și testul dânsei este confirmat pozitiv.”

Potrivit lui Raed Arafat, aceste două cazuri, conform procedurilor, vor rămâne la una dintre cele 5 clinici de boli infecțioase. Femeia din Timișoara va rămâne la centrul din Timișoara, iar bărbatul la centrul din Cluj.

Știre în curs de actualizare

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW