Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING NEWS Abrogarea recursului compensatoriu a fost aprobată de Comisia juridică a Camerei Deputaților

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 3 decembrie 2019 Etichete: ,

Abrogarea recursului compensatoriu a fost aprobată, marți, în unanimitate, de Comisia juridică a Camerei Deputaților. Urmează ca miercuri Camera Deputaților, care este forul decizional, să dea votul final.

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache a plecat din sală la momentul votului.

Potrivit unui amendament al proiectului, vor beneficia de efectele recursului compensatoriu toate persoanele condamnate începând cu 24 iulie 2012 și până la intrarea în vigoare a abrogării măsurii.

„Prevederile art. 55 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor private de libertate dispune de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările și completările ulterioare, se aplică persoanelor aflate în executarea pedepselor private de libertate, a măsurilor educative în centre de detenție, în centre educative sau în penitenciare, respectiv minorilor care au executat pedepse în penitenciare, potrivit Legii nr. 15/1968 privind Codul penal al României, cu modificările și completările ulterioare, și care execută, la data intrării în vigoare a prezentei legi, măsuri educative în centre de detenție, în aplicare a Legii nr. 289/20019 privind Codul penal, cu modificările și completările ulterioare, pentru perioada cuprinsă între 24 iulie 2012 și data intrării în vigoare a prezentei legi”, se arată în noua lege.

Știre în curs de actualizare

sursa foto: Dreams Time

 

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW