Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Ionel Arsene va fi extrădat din Italia

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 4 noiembrie 2023

Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, va fi extrădat din Italia în România, a anunțat ministrul justiției, Alina Gorghiu. 

Ionel Arsene a fost condamnat definitiv vineri, 10 martie, de către Curtea de Apel Brașov, la 6 ani și 8 luni de închisoare.

Fostul baronul PSD a fost dat în urmărire, după ce poliţiştii nu l-au găsit la adresele cunoscute pentru a fi încarcerat. Ulterior, el s-a predat autorităților italiene, în Bari, un oraș preferat de mai mulți infractori fugari, după ce judecătorii de acolo au respins mai multe cereri de extrădare formulate de autoritățile române.

„Ministerul Justiţiei tratează toţi fugarii la fel, indiferent de numele lor. Astăzi, Curtea de Casaţie din Italia a decis predarea lui Ionel Arsene autorităţilor din România. Hotărârea este definitivă. În scurt timp va fi predat autorităţilor din ţară. (…) Statul român este preocupat ca justiţia să fie făcută până la capăt”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Ionel Arsene a fost condamnat după ce, în anul 2013, a primit de la fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra lui Horia Georgescu, șef al Agenţiei Naţionale de Integritate la vremea respectivă, pentru ca ANI să-l declare pe Culiță Tărâță incompatibil și în conflict de interese.

Judecătorii l-au găsit vinovat pe Arsene și pentru trafic de influenţă, după ce i-ar fi pretins unui afacerist un o șpagă de 5% din suma totală de 60 milioane lei, ce trebuia alocată de Administraţia Naţională Apele Române către firma acestuia.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW