Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Ionel Arsene s-a predat în Italia. UPDATE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 28 martie 2023 Etichete: , ,

UPDATE. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene,  a fost arestat preventiv în Italia, marți, 28 martie.  Ieri dimineață s-a predat la Bari.  Arsene va rămâne în arest preventiv  până când va fi judecată cererea de extrădare.

Știre inițială

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, dat în urmărire după ce a fost condamnat definitiv la închisoare pentru trafic de influență, s-a predat în Italia, conform surselor Main News. Baronul PSD de Neamț a fost arestat în Bari.

Ionel Arsene a fost condamnat definitiv vineri, 10 martie, de către Curtea de Apel Brașov, la 6 ani și 8 luni de închisoare.

Baronul PSD a fost dat în urmărire, după ce poliţiştii nu l-au găsit la adresele cunoscute pentru a fi încarcerat. El se află pe lista „Most wanted” a Poliţiei Române. Potrivit informațiilor Mainnews.ro, acesta ar fi părăsit țara înainte de pronunțarea sentinței.

Context

Ionel Arsene a fost judecat după ce, în anul 2013 ar fi primit de la fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, suma de 100.000 euro pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra lui Horia Georgescu, șef al Agenţiei Naţionale de Integritate la vremea respectivă, pentru ca ANI să-l declare pe Culiță Tărâță incompatibil și în conflict de interese.

De asemenea, Arsene a mai fost judecat de procurorii anticorupţie şi într-un alt dosar de trafic de influenţă. Baronul PSD de Neamț a fost acuzat că ar fi pretins de la un om de afaceri 5% din suma totală de 60 milioane lei ce trebuia alocată de Administraţia Naţională Apele Române pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administraţiile bazinale.

Inițial, în aprilie 2022, Ionel Arsene a fost condamnat de Tribunalul Bacău, instanța de fond, la 8 ani și 4 luni de închisoare.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW