Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Ionel Arsene, condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 10 martie 2023 Etichete: ,

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost condamnat definitiv vineri, 10 martie, de către Curtea de Apel Brașov la 6 ani și 8 luni de închisoare. Potrivit informațiilor Mainnews.ro, baronul PSD ar fi părăsit țara înainte de pronunțarea sentinței. 

Ionel Arsene a fost condamnat după ce, în anul 2013, a primit de la fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra lui Horia Georgescu, șef al Agenţiei Naţionale de Integritate la vremea respectivă, pentru ca ANI să-l declare pe Culiță Tărâță incompatibil și în conflict de interese.

Judecătorii l-au găsit vinovat pe Arsene și pentru trafic de influenţă, după ce i-ar fi pretins unui afacerist un o șpagă de 5% din suma totală de 60 milioane lei, ce trebuia alocată de Administraţia Naţională Apele Române către firma acestuia.

Inițial, în aprilie 2022, Ionel Arsene a fost condamnat de Tribunalul Bacău, instanța de fond, la 8 ani și 4 luni de închisoare.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii