Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Iohannis pune problema drogurilor pe agenda CSAT

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 11 septembrie 2023

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni, 11 septembrie, că va introduce pe agenda următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării problema drogurilor.

„Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră și mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluții pentru a combate acest flagel.

Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și naționale”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la evenimentul organizat la școala Școala Gimnazială nr. 162 din București cu ocazia noului an școlar.

Grav accident, provocat de un tânăr drogat

La trecută, un șofer în vârstă de 19 ani, aflat sub influența drogurilor, a intrat în plin cu autoturismul pe care îl conducea într-un grup de opt persoane în stațiunea 2 Mai. O tânăra de 20 ani şi un tânăr de 20 ani, ambii studenți, și-au pierdut viața în urma impactului, iar alți trei tineri de 19 și 20 ani au fost răniţi.

Cazul a adus în atenție fenomenului consumului de droguri la nivel național, aflat într-o continuă creștere în ultimii ani. Potrivit datelor Agenției Naționale Antidrog, la nivel naţional, în rândul elevilor de 16 ani, consumul oricărui tip de drog ilicit de-a lungul vieţii, este de 9,5%, în vreme ce 10,7% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 15-64 ani au consumat cel puţin un tip de drog ilicit de-a lungul vieţii.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW